İSTANBUL (AA) - Turkcell Global Bilgi, 25'inci yılını geride bıraktı.

Vodafone FLEX 2 yaşında Vodafone FLEX 2 yaşında

Şirketten yapılan açıklamaya göre Turkcell Global Bilgi, 25'inci yılında müşteri deneyimi sektöründeki lider konumunu daha da güçlendiriyor. Çeyrek asırdır kazandığı birçok ödül ve genişleyen konumlarıyla Turkcell Global Bilgi, müşterilerine sunduğu dijital çözümlerle fark yaratıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında 15 farklı konumda, yaklaşık 16 bin çalışanıyla geleneksel ve teknolojik çözümler sağlayan Turkcell Global Bilgi, 100'ün üzerindeki kurumsal müşteri sayısı ve telekom sektöründeki tecrübesinin yanı sıra, finans, sigorta, e-ticaret, perakende başta olmak üzere 12 farklı sektörde 25 yıllık birikimiyle hizmet veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Metin Tuğtağ, müşteriye dokunan her kanalda kapsayıcı bir hizmet sunduklarını belirtti.

Tuğtağ, çeyrek asır önce, bir çağrı merkezi olarak kurulduklarını, şimdi ise çağrı merkezi olmanın ötesine geçip müşteri deneyiminde dijital dönüşümü başlattıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu dönüşüm, yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi planladığımız yapay zeka temelli projelerimizle daha da hız kazanacak. Örneğin, yapılan görüşmelerde müşteri temsilcilerinin vereceği cevapları önceden hazırlayıp üretken yapay zekayla vererek, insan ve yapay zeka arasındaki farkı en aza indirmeyi planlıyoruz. Böylece müşterilerimiz insan dokunuşuna en yakın hizmeti hızlıca alırken, çalışanlarımız da kalan zamanlarını daha verimli kullanacaklar. Ayrıca, gün içerisinde yapılan binlerce görüşmenin neredeyse tamamına yakınını yine üretken yapay zekayla dinlemeye başlayarak hizmet kalitemizi de bir üst seviye çıkarmış olacağız."

Çalışmalarının sonucunda elde ettikleri "Dünyanın En İyi Müşteri Deneyimi" ödülü ve "Avrupa'nın En İyi İşvereni" ödüllerinin başarılarını bir tesadüf olmadığı kaydeden Tuğtağ, elde ettikleri bu dijital dönüşümün müşterilerindeki ve çalışanlarındaki memnuniyetinin kanıtı olduğunu anlattı.

Tuğtağ, dijital dönüşümlerini sağlayan ürünlerine değinerek, geliştirdikleri sosyal medya uygulamasıyla iş ortaklarını sosyal medyayı hızlı ve etkin bir şekilde kullanmasını sağladıklarını ifade etti.

Kendi mühendislerinin tasarladığı Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile rutin ve tekrarlı işleri robota yaptırarak zaman ve işgücü tasarrufu elde ettiklerini belirten Tuğtağ, "Bir diğer hayata dokunan hizmetimiz ise, uzaktan teknik destek konusunda. Salgından sonra uzaktan çalışmak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Bu noktada çalışanların yazılım ve donanım sorunlarına uzaktan bağlanarak teknik destek hizmeti sunuyoruz. Dijital Yardım Masası adını verdiğimiz bu hizmetimizle artık müşterilerimizin çalışanlarının memnuniyetine de katkı sağlıyoruz. Bu gibi dijital ve teknolojik hizmetlerimiz bizi hedeflediğimiz gibi eşsiz ama bir o kadar da dijital olan bir müşteri deneyimi hizmeti sunmaya götürüyor." yorumunda bulundu.

- "Yenilikçi çözümlerimizle sektöre yön vermeye devam edeceğiz"

Metin Tuğtağ şirketin 25'inci yılında teknolojik ilerlemesini bir adım daha öteye taşıyarak, dijital ürün ve hizmetlerini ayrı bir marka altında müşterileriyle buluşturmak için çalıştığını bildirdi.

Dijital kanallara yönelen müşteri ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına, teknoloji odaklı yeni markalarının çok yakında hayata geçeceğini bilgisini paylaşan Tuğtağ şu ifadeleri kullandı:

"Geleneksel çağrı merkezi hizmetlerimiz gelişerek var olmaya devam ederken, dijital dönüşümümüzü hızlandırarak geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik inovasyonlarımızla sektörde fark yaratacağız. 25 yıldır müşterilerimize yalnızca hizmet sunmakla kalmıyoruz, bu deneyimini eşsiz hale getirmek için çalışıyoruz. Bu bakış açısıyla çalışanlarımızın memnuniyeti de en az müşterilerimiz kadar önemli bir konu haline geliyor. Çünkü ancak mutlu çalışanların mutlu müşteriler yaratacağını biliyoruz. Bu amaçla hem gençlerimizi teknik açıdan donanımlı hale getirmek hem de istihdam sağlamak amacıyla 'Techno Camp' eğitim ve gelişim programımızı 4 yıldır kesintisiz devam ettiriyoruz. Ayrıca 6 Şubat depreminden sonra 'Gönül Bağı' projeleri kapsamında depremzede vatandaşlarımıza istihdam sağlayabilmek adına Hatay lokasyonumuzu açtık. Tüm bu süreçte kazandığımız tecrübeyle dijitalleşmeye büyük önem veriyor, müşterilerimizin beklentilerini en ileri teknolojilerle karşılıyoruz. Gelecek yıllarda da müşteri memnuniyetini artıracak yenilikçi çözümlerimizle sektöre yön vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: aa