İklim krizi su kaynaklarını vurdu İklim krizi su kaynaklarını vurdu

Toptaş, mesajında şöyle devam etti: "105 yıl önce, 31 Ekim 1919’da, tarihi Uzunoluk Hamamı'ndan çıkan Türk kadınlarına Fransız devriyeleri ve Ermeniler saldırdı. Hamamın yakınındaki kahvede bulunan Maraşlılar, olay yerine gelerek Ermeni güçlerini uyardı. Ancak askerler sarkıntılığa devam etti. Bunun üzerine Çakmakçı Said ve Gaffar Kabuloğlu Osman, kadınları işgalcilerin elinden kurtarmak isterken ağır yaralandı. Bu sırada yan tarafta, süt satan Sütçü İmam, tabancasını alarak olay yerine geldi ve bir Ermeni askerin üzerine ateş açtı. Kurşun isabet eden asker yere düştü; diğerleri ise kaçtı."

Başkan Toptaş, Sütçü İmam'ın attığı bu kurşunun, Kahramanmaraş'ın kurtuluş günündeki önemli bir anı olduğunu ve saygıyla hatırlanması gerektiğini belirtti. "Bu önemli gün, işgalcilere karşı mazlum milletlerin nasıl duracağına dair bir ders niteliği taşımaktadır. İşte istiklal meş'alesinin yandığı günün ardından, 12 Şubat 1920’de Kahramanmaraş, tüm Türkiye’de milli mücadelenin ilk sahibi oldu. Bu topraklarda attığımız her adımda şehit kanı mevcut ve şehrimizin merkezinde İstiklal Madalyamız bulunuyor" diye ekledi.

Toptaş, Sütçü İmam’ı, Kahramanmaraş’a bu unvanı kazandıran Milli Mücadele kahramanı olarak saygı, sevgi ve rahmetle andığını ifade etti.

Editör: Yunus Yunus