İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ortaklığında, Özbekistan ve Tacikistan ülkeleri ile Türkiye’den üç pilot il olan Burdur, Ordu ve Kahramanmaraş İllerinde yürütülen, 2022 yılında başlayıp 2024 yılı sonu itibariyle tamamlanacak olan “Kimseyi Geride Bırakma: Türkiye ve Orta Asya’da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Artırılması ve Güçlendirilmesi Projesi” ile kırsal kesimde yaşayan kadınların girişimciliğe katılımının teşvik edilmesi, ekonomik olarak güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

Proje kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Ofisi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından saha taramaları yapılarak kırsal kesimde yaşayan kadınların sosyo-ekonomik profilleri analizi ile tavsiye niteliğinde kararları yayınlanmıştır. Bakanlığımız tarafından kadın erkek fırsat eşitliğine ilişkin devlet politikasının uygulanması ve kırsal kesimdeki kadınların güçlendirilmesi amacıyla İl Müdürlükleri bünyesinde “Kadın Gelişim Birimleri (KAGEB)” kurulmuştur.

Proje ile gerçekleştirilen eğitimlere katılan 31 kadın marjinal yoğurt üreticisine 50’şer adet krom-çelik bakraç ve 100 litrelik 1’er adet krom süt kaynatma kazanı ile İlimizde kadın kooperatiflerinden biri olan S.S. Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 1 adet 60 tepsili meyve sebze kurutma makinesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta Yıldırım Düşmesi Sonucu  Çoban Hayatını Kaybetti Kahramanmaraş'ta Yıldırım Düşmesi Sonucu  Çoban Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen programa Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Şaban Özakın, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Özge İmamoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Tarım Ortaklık Programı İrtibat Sorumlusu Burak Güresinli, FAO Proje Müdürü Senem Elçin Berber, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, proje sorumlusu teknik personel, S.S. Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cennet Polat ve kooperatif üyesi kadın üreticiler ile marjinal yoğurt üreticisi kadın çiftçiler katıldı.’ Denildi.

Editör: Yunus Yunus