Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ı ziyaret eserek, Azerbaycan Mahallesini gezdi.

Bakan Kurum, depremin hemen ardından başlayan 10 bin konut ve iş yerinin temelinin atıldığı ve tamamlanma aşamasına gelen okulu yerinde inceledi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

Yapılan açıklamada, yapılan konut sayısının 276 bine, depremin mali faturasının ise 104 milyar dolara ulaştığı belirtildi. 4 bin 500 köyde afetzedelere köy evi yapıldığı ve depremzede vatandaşların yanlarında olunacağı vurgulandı. 

Kurum, bugüne kadar 76 bin köy konutunun teslim edildiğini ve 153 bin emekçinin çalıştığı belirterek, yıl sonuna kadar hedeflerinin 200 bin konutu teslim etmek olduğunu dile getirdi.

Bakan Kurum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş özelinde 17 bin 592 hak sahibine konut teslim edildiğini belirtti. 

Aynı zamanda farklı mahallelerde inşa çalışmalarının sürdüğünü ve toplamda 71 bin 568 konut ve iş yerinin inşasına hızla devam edileceğini açıkladı. Kardeşlik ruhuyla depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kurum, devlet-millet birlikteliğiyle çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.

Editör: Yunus Yunus