ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (DOB), 2024-2025 sanat sezonu kapsamında, çocuk korosu ve çocuk balesi için yetenek sınavı yapılacağı bildirildi.

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, yeni sezonda yapılacak çocuk korosu ve çocuk balesi çalışmaları için yetenek sınavı hazırlıkları sürüyor.

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri

Bu kapsamda, yetenek sınavlarına başvurular 26 Ağustos- 22 Eylül'de yapılacak. Sınava girecekler, evraklarını Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya DOB Sahne Müdürlüğü Sekreterliği ve Bale Sekreterliğine teslim edecek.

Çocuk korosu yetenek sınavları 23-24 Eylül'de, çocuk balesi sınavları ise 25-26 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Antalya DOB sanatçılarından oluşan jüri karşısına çıkacak minik yetenekler, seçtikleri branşlara göre yetenek sınavına tabi tutulacak.

Profesyonel sanatçılarla 3 yıl çalışmalara katılacak çocuklar, opera ve bale sanatını öğrenecek. Başarılı olan genç yetenekler sahnelenen eserlerde görev alma fırsatı yakalayacak.

Kaynak: aa