İSTANBUL (AA) - Girişim sermayesi fonu 212, ÜNLÜ & Co'nun iştiraki ÜNLÜ Portföy'le Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurdu.

ÜNLÜ Portföy'den yapılan açıklamaya göre, 212'yle kurulan ve 15 milyon avro büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonla Türkiye'de doğmuş ve küresel ölçekte büyümeyi hedefleyen B2B alanındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapılacak.

Açıklamada görüşülerine yer verilen 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, Türkiye'nin ilk girişim sermayesi fonu 212'nin çatısı altında toplam 7 fonu bulunduğunu kaydetti.

Yılda yaklaşık 4 bin girişimin başvurusunu gördüklerini ve bu girişimleri global standartlarda değerlendirip içerisinden seçim yaptıklarını belirten Numan, "Dolayısıyla seçim sürecimizdeki kriterler, değerlendirme aşamaları ve küresel ağımız, bizden yatırım alan girişimlerin aynı zamanda global ağlardan da yatırım alacak potansiyele sahip olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Numan, Türkiye'den çıkan, küresel çapta faaliyet gösteren bir girişim sermayesi olarak yurt dışında kurdukları üçüncü fonun yatırım yaptığı Türk şirketlerine bu yeni fonla eş oranda yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Numan, "Bu sayede, girişim sermayesi yatırım fonu yatırımcılarına portföyümüze erişim imkanı sunarken globale açılma planı olan girişimlere de destek sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

- "Yatırımcılar için girişim ekosistemine erişim sağlayacak fırsatlar sunuyoruz"

Varlık yönetimindeki uzmanlıklarıyla yatırımcılar için girişim ekosistemine erişim sağlayacak fırsat sunduklarını aktaran ÜNLÜ Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Utku Özay, ÜNLÜ Portföy olarak toplamda 8 milyar liraya yaklaşan fon hacmini yönettikleri bilgisini paylaştı.

Balıkesir Edremit Belediyesi’nde alacaklar ödendi Balıkesir Edremit Belediyesi’nde alacaklar ödendi

Özay, "Fon ve portföy yönetim hizmetlerimizin yanında, yetkin ve deneyimli ekibimizle ülkemizin girişimcilik ekosistemine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. 212 ile hayata geçirdiğimiz girişim sermayesi yatırım fonu sayesinde yüksek büyüme potansiyeline sahip, B2B teknoloji girişimlerine stratejik destek sunarak, paydaşlarımız için katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Risk getiri dengeleri ve performans kriterlerini göz önünde bulunduran portföy yönetim yaklaşımıyla bu alandaki yerel girişimleri küresel düzeyde bir yapıya ulaştırma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa